Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Horecakeukens van nu, klaar voor de toekomst

Horeca keuken

De horecabranche staat voor serieuze uitdagingen. Nu en met het oog op de toekomst. Om succesvol te zijn én te blijven worden efficiency, kwaliteit en kostenbeheersing steeds belangrijker. Een professionele horeca keuken is hierbij een essentiële schakel. Metos helpt horeca-ondernemers bij het realiseren van ergonomische, complete én duurzame horeca-keukens.

Metos biedt totaaloplossingen voor de horeca. Met bijna 100 jaar ervaring is Metos in staat om nieuwe technologieën, hoogwaardige apparatuur en moderne ideeën over efficiency, ergonomie, circulaire economie, duurzaamheid én rendement te combineren tot complete horeca keukens die werken voor u! 

Horeca keukens afgestemd op uw bedrijfsvoering

Het kopen van een horeca keuken behoort tot de grootste investeringen van een horecabedrijf. Dit beseft Metos maar al te goed. Wij zijn volledig ingericht op het ontzorgen van onze klanten bij horecaprojecten. 

Onze adviseurs starten het traject naar een horeca keuken op maat altijd met het stellen van vragen en goed luisteren. Samen met u brengen we de belangrijke parameters in kaart: het type eetgelegenheid, de beschikbare afmeting, warm/koud voedsel, omvang van het keukenteam, de gewenste apparatuur en uw eigen persoonlijke wensen en voorkeuren qua lay-out en uitstraling van een RVS horeca-keuken.

Van uw wensen naar concreet ontwerp

De volgende stap is het vertalen van de wensen naar een concreet ontwerp. We hebben hiervoor een speciale tool ontwikkeld: de Metos Professional Kitchen Planner. Dit helpt u om de perfecte horeca keuken te ontwerpen binnen de beschikbare ruimte. Een andere – veelgebruikte – mogelijkheid is het inschakelen van de Metos ontwerpafdeling. Samen met de accountmanagers en onze ervaren ontwerpers wordt in nauw overleg met u een maatwerk horeca keuken getekend. Ongeacht of het gaat om een kleine horeca keuken, middelgrote of grote horeca keuken; het doel is altijd om te komen tot een keuken die exact aansluit bij uw horecabedrijf.

Wat maakt een horeca-keuken efficiënt?  

De inrichting van een horeca keuken is een behoorlijk complexe puzzel. Belangrijk is dat het keukenteam efficiënt, op tempo en met plezier kan werken. Het maken van een plattegrond voor een horeca keuken begint bij het blootleggen waar het zwaartepunt van de werkzaamheden komt te liggen. Koud koken, warm koken, of een evenwichtige mix van beiden? De routing dient hierop te worden afgestemd. Waar komen de werkplekken? Waar komt de keukenapparatuur te staan? Wat is de handigste locatie voor de spoelkeuken? Efficiency is een belangrijke sleutel naar succes.

Bij de realisatie dient de lay out en inrichting hand in hand te gaan met de wettelijke eisen voor een horeca keuken. U moet hierbij denken aan:

  • HACCP-regels en de Warenwet voor het bewaken van de voedselveiligheid en hygiëne. De hygiënecode van de branches zijn leidend. Het Metos IoLving HACCP controlesysteem helpt u om uw voedselveiligheid te bewaken met vaste meetpunten, meetintervallen en data-verzameling, bundeling en rapportage via de Metos IoLving app. Ook het gebruik van hygiënische plafonds en HACCP panelen dragen bij aan het optimaliseren van de hygiëne in horeca keukens.

  • Arbo-wetgeving is specifiek geformuleerd voor horeca en keukens. Om aan te tonen dat je aan de Arbo-eisen voldoet is een RI&E (Risico-Inventarisatie & -Evaluatie) nodig. Specifiek aandachtpunt naast de verlichting in de horeca keuken is de vloer / betegeling in de horecakeuken: deze moet glad zijn en tegelijk voldoende grip bieden. Het juiste schoeisel voor de keukenmedewerkers is ook een belangrijk aandachtspunt.

  • NEN-normering. Dit heeft vooral betrekking op de technische veiligheid en de veilige werking van apparatuur in bedrijfskeukens met een overlap naar milieubelasting en veilig werken. Metos verzorgt voor haar klanten jaarrapportage met de laatst gemeten conditie van de apparatuur in bedrijfskeukens, waaronder de grootkeuken en spoelkeuken apparatuur volgens de NEN 2767 norm. 

  • Inrichtingseisen rond brandveiligheid en afzuiging regelgeving. Een concreet voorbeeld bij de afzuiging in een horeca keuken is het verplicht gebruiken van een RVS-lamellenfilter in afzuigkappen. Bij een steekvlam komen er zo geen vlammen in de afzuiginstallatie terecht, waarmee brand wordt voorkomen. Voor concrete richtlijnen en voorschriften rondom brandveiligheid is het raadzaam het lokale Bouwbesluit en de gemeentelijke bouwverordening te raadplegen.

Metos is uitstekend op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en staat u graag bij als gemotiveerd adviseur en partner.

Speciale keukenapparatuur om het verschil te maken

Keukenapparatuur hoort te werken voor u, vinden we bij Metos. Wij leveren een omvangrijk assortiment professionele keukenapparatuur voor koken, koelen, vriezen, vaatwassen, distributie en opslag, buffetapparatuur en keukenmateriaal voor de horeca. De rode draad bij onze horeca keukenapparatuur is gebruiksgemak, kwaliteit en duurzaamheid. 

Eén van de redenen van het uitgebreide gamma horeca keukenapparatuur is dat Metos onderdeel uitmaakt van de Ali Group, een bundeling van 75 toonaangevende bedrijven in de hospitality industrie. Metos is sterk in het inpassen van de laatste technologie binnen de hedendaagse horecakeuken.

Een goed voorbeeld is ons gamma combi steamers om meerdere gerechten te kunnen voorbereiden en ook slow cooking in te kunnen passen in de horecakeuken. Deze moderne multifunctionele apparatuur is niet alleen in te zetten als oven, maar kan ook stoom en hete lucht toevoegen. Of een combinatie hiervan. Het topmodel Metos iCombie Pro is zelfdenkend en -lerend: vochtigheid, luchtcirculatie en tempratuur worden afgestemd op het beoogde resultaat. Ook als de omstandigheden veranderen. 

Slimme apparatuur in een horeca keuken

Spoelkeuken van nu: slim en circulair

De techniek rond professionele horeca vaatwassers is de laatste jaren in een stroomversnelling terecht gekomen. In steeds meer horeca spoelkeukens staat een Metos doorschuifvaatwasser. Eén afwasser kan daardoor zowel het voorspoelen als schoonwassen voor de rekening nemen, waarbij de voorspoeler gebruik maakt van het afvalwater uit de naast geplaatste vaatwasser. 

Uw horecakeuken leasen

Metos biedt horeca-ondernemers met een leaseconstructie de mogelijkheid om te investeren in (spoel)keukenapparatuur zonder liquiditeiten aan te hoeven spreken. Dit is een variant op het leasen van de complete horeca keuken, waarbij u economisch eigenaar wordt van de apparatuur. Zo verlaagt u de totale investering, want de betaling geschiedt in maandelijkse leasetermijnen. Omdat u wel economisch eigenaar bent, wordt het bedrijfsmiddel opgenomen op uw balans en maakt u gebruik van fiscale afschrijving. Na betaling van de laatste leasetermijn wordt u automatisch ook juridisch eigenaar. Op deze pagina vindt u meer informatie over de Metos lease-oplossingen.

Metos Tweede Kans

Metos biedt met Metos Tweede Kans ook een oplossing voor een tweedehands horeca keuken. Metos Tweede Kans is goede gebruikte grootkeuken apparatuur voor horecabedrijven, dat startklaar is voor een tweede ronde in iedere professionele keuken. Dit initiatief heeft ook een idealistische motivatie: Metos vindt het belangrijk om bij te dragen aan de circulaire economie.

Metos voor kleine tot grote keukens

Wat kost een horeca keuken? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. De prijsindicatie voor een complete horecakeuken is lastig te geven. Metos is boven alles in staat om voor iedere horeca-ondernemer en horeca-zaak een passende oplossing te bieden tegen een passend budget. Metos denkt graag mee in een meegroeiplan voor uw horecakeuken. De kosten voor een horeca keuken blijven zo in de opstartfase overzichtelijk. Zodra de inkomsten het toelaten, kunt u kiezen voor meer uitgebreide keukenapparatuur, om zo de volgende stap te zetten. Metos houdt zo samen met u de totaalprijs en de totaal investering voor de complete horeca keuken beheersbaar.