Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Metos bedrijfskeukens: professioneel, prettig en duurzaam

De bedrijfskeuken van Kennedy van der Laan

De bedrijfskeuken is het belangrijkste onderdeel van een bedrijfsrestaurant. Metos is uw partner bij het (her)inrichten van de grootkeuken in uw bedrijf. De Metos adviseurs helpen u graag bij het bepalen van een efficiënte indeling, de optimale routing en kiezen van de juiste apparatuur. 

Metos werkt bij het realiseren van bedrijfskeukens volgens de strenge wet- en regelgeving rondom hygiëne- en kwaliteitseisen en heeft eveneens oog voor duurzaam koken en duurzame energiezuinige apparatuur.


Spelregels voor een efficiënte bedrijfskeuken

Het aanschaffen van een bedrijfskeuken is een serieuze investering. Dat weten wij bij Metos als geen ander. Daarom helpen we u om het in één keer goed te doen. Onze verkoopadviseurs beginnen met het stellen van vragen en met luisteren. Hoeveel vloeroppervlak is beschikbaar? Hoe groot wordt het keukenteam en welk opleidingsniveau hebben deze medewerkers? Welke type gerechten worden er bereid? Wat zijn de persoonlijke wensen? Het zijn enkele van de belangrijke vragen om te komen tot bedrijfskeukens op maat. 

Samenwerken met Metos betekent profiteren van onze decennialange ervaring bij het inrichten van grootkeukens. Het bepalen van een efficiënte indeling en routing is erg belangrijk omdat een hoge piekbelasting één van de karakteristieke kenmerken is van een bedrijfsrestaurant. Het keukenteam moet in staat zijn om in korte tijd de gewenste bestellingen of voorraden te bereiden. 

Een bedrijfskeuken met de juiste apparatuur kan het verschil maken. Metos heeft een uitgebreid gamma aan keukenapparatuur voor zowel de koude als de warme keuken en ook oplossingen voor warmhouden met bijvoorbeeld warmhoudplaten. Een bedrijfskeuken kopen bij Metos betekent ontzorgt worden tijdens het complete traject. De kosten voor de bedrijfskeuken hangen uiteraard af van de grootte en de geselecteerde apparatuur. Goed om te weten: met Metos Tweede Kans bieden we tweedehands bedrijfskeukenapparatuur tegen een vriendelijke prijs. Deze apparatuur is gereinigd, gecontroleerd en onderhouden en daarmee startklaar voor de tweede ronde in iedere professionele keuken. Metos vindt het belangrijk om op deze manier bij te kunnen dragen aan duurzaam ondernemen en het stimuleren van hergebruik.


Uw bedrijfskeuken exact volgens de regels

Metos heeft alle kennis in huis om te zorgen dat uw bedrijfskeuken voldoet aan de actuele wet- en regelgeving. Een bedrijfskeuken inrichten betekent rekening houden met meerdere voorschriften: 


  • HACCP-regels en de Warenwet voor het bewaken van de voedselveiligheid en hygiëne. De hygiënecode van de branches zijn leidend. Het Metos IoLving HACCP controlesysteem helpt u om uw voedselveiligheid te bewaken met vaste meetpunten, meetintervallen en data-verzameling, bundeling en rapportage via de Metos IoLving app.

  • Arbo-wetgeving is specifiek geformuleerd voor horeca en keukens. Om aan te tonen dat je aan de Arbo-eisen voldoet is een RI&E (Risico-Inventarisatie & -Evaluatie) nodig. Specifiek aandachtpunt is de vloer / betegeling in de bedrijfskeuken: deze moet glad zijn en tegelijk voldoende grip bieden. Het juiste schoeisel voor de keukenmedewerkers is ook een belangrijk aandachtspunt.

  • NEN-normering. Dit heeft vooral betrekking op de technische veiligheid en de veilige werking van apparatuur in bedrijfskeukens met een overlap naar milieubelasting en veilig werken. Metos verzorgt voor haar klanten jaarrapportages met de laatst gemeten conditie van de apparatuur in bedrijfskeukens, waaronder de grootkeuken- en spoelkeuken-apparatuur volgens de NEN 2767 norm. 

  • Inrichtingseisen en regelgeving rond brandveiligheid en afzuiging. Een concreet voorbeeld is de verplichting om een RVS-lamellenfilter in afzuigkappen te gebruiken. Bij een steekvlam komen er zo geen vlammen in de afzuiginstallatie terecht, waarmee brand wordt voorkomen. Voor concrete richtlijnen en voorschriften rondom brandveiligheid is het raadzaam het lokale Bouwbesluit en de gemeentelijke bouwverordening te raadplegen.


Synergie bedrijfskeuken en bedrijfsrestaurant

De dienstverlening van Metos gaat verder dan de keuken. We beschikken ook over jarenlange ervaring met de totaalinrichting van bedrijfsrestaurants. We adviseren graag om tot optimale synergie te komen tussen bedrijfskeuken en bedrijfsrestaurant. Ook hier is de routing heel belangrijk. De medewerkers dienen snel en plezierig hun maaltijd te kunnen kiezen, pakken en afrekenen. En natuurlijk is de sfeer heel belangrijk. Metos vertaalt de wensen en voorwaarden naar concrete oplossingen qua indeling en levering van de benodigde grootkeukenapparatuur. Hierbij denken we ook mee over de schaalbaarheid van het bedrijfsrestaurant. In deze tijden van corona zeker een factor om mee te nemen bij het inrichten van een bedrijfskeuken en bedrijfsrestaurant. 


Ook voor kleine bedrijfskeukens 

Metos kent drie speerpunten: losse apparatuur, projecten en service. Dit betekent dat we als bedrijfskeukenspecialist ook raad weten met kleine bedrijfskeukens. Onze adviseurs komen tot de ideale lay-out binnen de beschikbare ruimte. Met precies de juiste keukenapparatuur, pantry’s en koffiecorners om de medewerkers te kunnen voorzien van eten en drinken. Op het niveau dat hoort bij een bedrijfsrestaurant. Metos is onderdeel van de Ali Group; een bundeling van 75 toonaangevende bedrijven in de hospitality industrie. Dit stelt Metos nog beter in staat om oplossingen te bieden.


De bedrijfskeuken van Vermaat Paviljoen Naturalis