Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Zo installeert Metos uw nieuwe grootkeuken

De grootkeuken installateurs van Metos

Met bijna 100 jaar ervaring is Metos dé partner om uw grootkeuken wensen te realiseren. Wij ontzorgen u volledig bij de inrichting van horeca grootkeukens in bar, restaurant, supermarkt, kantine of onderwijsinstelling. Tijdens het complete traject, maar zeker bij de installatie van de nieuwe grootkeuken. In één keer goed is waar wij als Metos voor gaan!

Als één van de oudste en grootste partners op de markt voor grootkeukens, zetten wij ons iedere dag in om het verschil te maken voor onze klanten. Metos beschikt als enige speler op de Nederlandse markt over eigen onderhouds- en serviceteams.

Traject van ontwerp naar grootkeuken installatie

De weg naar een nieuwe of gemoderniseerde grootkeuken begint bij luisteren naar uw wensen. De adviseurs van Metos brengen als eerste uw wensen in kaart, brengen vervolgens hun jarenlange expertise in, om daarna in overleg te komen tot een advies met daarin de perfecte lay out voor de grootkeuken. Waarbij ook de Metos Professional Kitchen Planner als handige hulp kan dienen. 

Uw wensen worden vervolgens vertaald in een leveringsopdracht, bestelopdracht van de benodigde apparatuur en een projectplan. Voor de ervaren projectmanagers van Metos staat het projectplan centraal bij het realiseren van de grootkeuken binnen de afgesproken termijn. Het coördineren van de planning is één van de speerpunten voor onze projectmanagers. Extra aandacht wordt besteed aan het afstemmen met externe dienstverleners.


De installatie van een grootkeuken in het gehele proces

Installatie van een grootkeuken

Metos werkt uitsluitend met eigen installateurs. Voor ieder individueel project wordt een team samengesteld met ervaren techneuten die de installatie voor hun rekening nemen. In voorbereiding op de installatie van de kooklocaties en apparatuur, wordt eerst nauwgezet de elektrische installatie aangelegd, krijgen de aansluitingen voor de aan- en afvoer van water hun plek, net als de aansluiting voor het gas en worden voorbereidingen getroffen voor de afzuiginstallatie. Pas als dit volgens tekening is, worden de onderdelen van de keuken daadwerkelijk geplaatst. Zo waarborgen we een foutloos en snel proces, zodat de grootkeuken in gebruik kan worden genomen op de afgesproken datum. 

Metos: kwaliteit tot in de details

De eigen onderhouds- en servicedienst van Metos biedt niet alleen duidelijke voordelen tijdens het logistieke traject. De techneuten van Metos zijn vrijwel uitsluitend actief met professionele keukens en de bijbehorende apparatuur. Geavanceerde besturingssystemen van bijvoorbeeld ovens en vaatwasmachines kennen voor onze techneuten geen geheimen. Dankzij het volgen van cursussen bij de toonaangevende fabrikanten blijft hun kennis bovendien up to date. Dit legt de basis voor uitstekende after sales, waarbij de klant wordt geholpen bij het inregelen en afstellen van de hoogwaardige keukenapparatuur. Ook dit is onderdeel van het ontzorgingstraject van Metos. 

ISO- en VCA-gecertificeerd

De servicegerichte cultuur is onderbouwd met een professionele organisatiestructuur. Metos is tweevoudig ISO gecertificeerd. Ons kwaliteitssysteem is ingericht volgens ISO 9001. Het Metos milieuzorgsysteem voldoet aan de ISO 14001-norm en sluit aan bij actuele thema’s als MVO, duurzaamheid en streven naar een circulaire economie. Tijdens praktijkwerkzaamheden werken de Metos technici volgens de VCA-normering; de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.

Bureau Veritas

Installatie en reparatie van losse apparatuur

Metos is ook uw partner voor het uitbreiden, opwaarderen of moderniseren van keukenapparatuur in uw horeca grootkeuken. Onze servicedienst is 24/7 bereikbaar in het geval van calamiteiten. Metos is in staat om binnen 24 uur vervangende apparatuur te leveren als cruciale apparatuur als uw fornuis, oven, warmhoudapparatuur of vaatwasser plotseling kapot gaat. Uiteraard staat de Metos servicedienst ook voor u klaar om defecte apparatuur te repareren.