Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Metos Circulair

Van Linear naar Circulair

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is al verankerd in onze bedrijfsprocessen, een duurzame manier van ondernemen. Maar met de komst van de circulaire economie gaan we nog een stap verder. Want: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat producten en grondstoffen maximaal worden hergebruikt en de waarde vernietiging wordt verminderd?

Metos en de circulaire economie

De circulaire economie is niet alleen gericht op het keukenconcept of de apparatuur, maar gaat meer over een toekomstgerichte aanpak. Waarvoor we bij Metos een speciaal Circulair Programma hebben ontwikkelt. In dit programma wordt aandachtig gekeken naar de circulaire mogelijkheden voor onze producten, onderdelen, maar ook voor onze dienstverlening. Zodat de verspilling van materiaal en voedsel en onze logistieke processen steeds verder worden teruggedrongen.

Onze medewerkers

De medewerkers zijn van groot belang in deze toekomstgerichte aanpak. Zij bepalen in grote mate het succes en de continuïteit van Metos. Voornamelijk een hoog kennis niveau zal bijdragen aan efficiënte circulaire oplossingen. Dit geldt zowel voor intern als extern, denk daarbij aan advies over onze producten , productonderhoud, voorraad en service, etc. waarbij kwaliteit en levensduur steeds belangrijker worden en onze grootkeukens zo een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst.

Circulaire oplossingen voor klanten

Een belangrijk uitgangspunt voor ons is om klanten actief te stimuleren en te laten nadenken over de mogelijkheden en gebruik te laten maken van apparatuur en technieken die bijdragen aan de circulaire economie. In het voortraject worden diverse zaken onder de aandacht gebracht. Voorbeelden hiervan zijn bv. exploitatiekosten (verbruik en kosten op lange termijn, mogelijkheden tot lease), vernieuwende voedsel bereidende methodes (efficiëntie, vermindering van verbruik, langere houdbaarheid producten), vernieuwde apparatuur (vermindering van verbruik, recycling en levensduur van materialen), ecologie en ketenoplossingen (sluitende materiaal cyclus, recycling, terugname apparatuur).

Onze nieuwste circulaire oplossingen

- Sous-vide kookapparatuur 
- Circulaire koelkasten en koelwerkbanken

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze circulaire oplossingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Onze verkoopadviseurs geven u graag een vrijblijvend advies.