Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Sous-vide Koken

Sous-vide koken - professionele keukenapparatuur

 

Dankzij langzame garing op een lage temperatuur, krijgt uw product altijd de perfecte garing en malsheid en worden bouwstoffen behouden. Bij de traditionele bereidingswijze van sous-vide koken is toezicht essentieel. Met de professionele keukenapparatuur van Metos is dit toezicht niet meer nodig. 

Sous-vide keukenapparatuur

De professionele keukenapparatuur van Metos maakt het mogelijk om het sous-vide kookproces zonder toezicht in de daluren te doen als mise en place. Terwijl het eten gaart, heeft u er geen omkijken naar. Zo kunnen koks die met verse producten werken de uitgifte tijd verkorten en de houdbaarheid verlengen. Door de verse producten na bereiding zelf vacuüm te verpakken, blijven smaken en bouwstoffen bovendien op een unieke manier behouden. Metos maakt het sous vide systeem efficiënter en zorgt ervoor dat u volgens de hoogste standaard producten kunt voorbereiden zonder de kwaliteit te verliezen. 

Stap 1: Kleur het vlees / de vis
Stap 2: Vacumeren
Stap 3: Langzaam garen en terugkoelen

Stap 4: Opslaan
Stap 5: Regenereren met ELC

De voordelen

•  Extreem snelle uitgifte: helft van de tijd.
•  Ontkoppeld op de juiste manier: sous‐vide bereiding met terugkoelen in 1 charge. Regenereren zo kort mogelijk.
•  Constante kwaliteit onafhankelijk van de kwaliteit van personeel.
•  Productie zonder toezicht in daluren (‘s nachts).
•  25% minder verspilling door lange houdbaarheid.
•  10% minder verlies tijdens bereiding.
•  Behoud van smaak/ingrediënten, vitamines e.a. bouwstoffen.
•  Goedkopere inkoop producten met meer spierweefsel.
•  (collageen) 10% meer te gebruiken.
•  Maximale hygiëne.
•  Hoge efficiency met hoogste kwaliteit.

Professionele keukenapparatuur voor sous-vide koken

Twee belangrijke apparaten die de perfecte basis vormen voor sous-vide koken zijn:

Metos Blastfreezer / slowcooker HI5

Vijf functies in een high-performance product waarmee u kunt koken, rijzen, koelen, vriezen, ontdooien en bewaren. U kunt uw klanten een constante kwaliteit, versheid, kleur en smaak van producten aanbieden en alleen bereiden wat u daadwerkelijk nodig heeft. De HI5 verwarmd en koelt het product op de juiste manier terug met behulp van de blastchill functie. Het ligt gekoeld klaar om uitgegeven te worden en je gebruikt alleen die items die er besteld worden. Door de lange houdbaarheid is er geen waste en kunnen we bijvoorbeeld het aspergeseizoen tot wel twee maanden rekken. Lees meer.

HI5  HI5

 

Metos vacumeermachine

Het touch panel en het moderne design kwalificeren deze vacuümmachine als een ware eyecatcher. De robuuste, roestvrijstalen Neo 42 vacuümmachine biedt geavanceerde vacuümverpakkingstechnologie met additionele functionaliteit in de vorm van de VacAssist app. Standaard uitgerust met een Busch vacuümpomp, Touch control met sensor en speciale marineer- en verpakkingsfuncties. Dit product is nieuw in ons assortiment: neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer informatie over dit product. 

Vacumeermachine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in de sous-vide kooktechniek en wilt u advies over alle bijbehorende professionele keukenapparatuur? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende demonstratie.