Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Op zoek naar hét Horecatalent van 2014?

5 Mar, 2014

Op zoek naar hét Horecatalent van 2014?

Op zoek naar hét Horecatalent van 2014
Leermeesters zijn op zoek naar horecatalenten! Op dinsdag 18 maart 2014 van 9.45 uur tot 16.00 uur organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) wederom de Horeca Talentendag. Het evenement vindt plaats in de Orangerie ‘Huize Ruurlo’ in Ruurlo. Koks, gastheren, gastvrouwen in opleiding, leermeesters en docenten strijden deze dag om de prestigieuze titel ‘Horecatalent van de Achterhoek’.

Vakwedstrijden voor leerling én leermeester
Leerlingen van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw strijden deze dag om de prestigieuze titel ‘Achterhoeks Horecatalent’. Doel van de wedstrijden is om de motivatie van leerlingen een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht. De apparatuur die hiervoor nodig is wordt door grootkeukenspecialist Metos gesponsord.

De hoofdprijs voor gastheren/gastvrouwen en koks is een stage van een week bij… Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer!
En een aanmoedigingsprijs voor koks wordt ter beschikking gesteld door een van de mooiste hotels in Amsterdam, een paar dagen stage incl overnachting bij Hotel Okura Amsterdam” met het twee sterren** restaurant “Ciel Bleu!

Naast de vakwedstrijden zijn er tal van andere activiteiten zoals;
• interessante demonstraties door toppers uit de regio
• Stands met regionale streekproducten, en een Foodshow van de Sligro
• Info beroepsonderwijs
• Informele Leermeester bijeenkomst
• Publiekswedstrijden wijn-,spijs- en warenkennis

Het regionale bedrijfsleven, ROC Apeldoorn, ROC Almelo, ROC Doetinchem, ROC Wageningen/Arnhem , vmbo-scholen en kenniscentrum Kenwerk verlenen hun medewerking aan de Horeca Talentendag. Achterkoekse producenten, die lid zijn van Slow Food, presenteren hun producten, geven hierover informatie en demonstratie. De doelstelling van Slow Food is: a. smaakeducatie, b. behoud van biodiversiteit en c. netwerken (samenbrengen van producenten en afnemers).Smaak van de Achterhoek: Lekker, Puur, Eerlijk. Deze dag heeft inmiddels een brede belangstelling van leerlingen, leermeesters en ondernemers uit de bedrijfstak horeca, maar wordt ook door pers en publiek gewaardeerd.

Gratis toegang
De toegang tot de Horeca Talentendag is gratis.
Leerlingen en leermeesters die aan de vakwedstrijden willen deelnemen, kunnen zich via deze website inschrijven. Dit kan van 1 december 2013 tot uiterlijk 16 maart 2014.

De Orangerie ligt in de kasteeltuin van ‘Huize Ruurlo’, Stapeldijk 1, 7261 LZ Ruurlo.

 

Hier vindt u het programma van deze dag !