MOLDEX3D

Controleer uw ontwerp met Moldex3D

http://www.moldex3d.com/en/

Sinds 2010 voert Protyp wekelijks vloeisimulaties uit voor klanten in de gehele Benelux.  Ook zijn wij reseller voor de software van Moldex3D en ook verzorgen wij de opleiding voor het gebruik van de software voor uw producten op uw productielocatie.

Importeer uw model vanuit uw CAD-systeem en bouw uw matrijs op

Auto-wizards met automatische foutdetectie begeleiden u stap voor stap bij het maken van complete spuitgiet- en matrijsontwerpen met aanspuitpunten en koelkanalen.

Nauwkeurige 3D-analyseberekeningen

De krachtige en automatische 3D-meshing technologie kan ook complexe spuitgietonderdelen makkelijk aan. Hiermee krijgen ontwerpers inzicht in alle dimensies van hun ontwerp en komen mogelijke knelpunten al vroegtijdig aan het licht. De geïntegreerde databases voor materialen maken ontwerp- en procesoptimalisatie in een vroeg stadium mogelijk.

Automatische rapportagemogelijkheden met veelzijdige presentatiefuncties

De nabewerkingsfuncties geven aan de hand van real-time presentaties, grafieken en animaties inzicht in het verloop van het spuitgietproces en in de producteigenschappen. Met de automatische rapportagefuncties presenteert u snel elk gewenst resultaat en maakt u efficiënte communicatie mogelijk. Met Moldex3D kunt u vertrouwen op uw ontwerpen en krachtige besluiten nemen over welke producten de meeste kans op succes maken.

moldex3dlogo
1-moldex3d-bus
2-moldex3d-housing
3-moldex3d-tacx-plaat-tbv-trainer-1
4-tacx-trainer-1

De modules van Moldex3D eDesign

Flow

Moldex3D Flow simuleert het vloeigedrag van spuitgietprocessen en kan productiefouten als verkeerd geplaatste vloeinaden, optreden van luchtbellen, te hoge drukken bij injecteren en braamvorming helpen voorkomen. Ook de bijdrage van individuele aanspuitpunten aan het vloeigedrag kan worden gecontroleerd.

Pack

Moldex3D Pack houdt rekening met het nadrukken van het materiaal (op basis van de PVT-eigenschappen)  De nadruk is nodig om een vormvast product te krijgen na het spuitgieten  met minimale vervorming en inval. Hiermee is nauwkeurig te bepalen tijd en drukken vereist zijn om ernstige krimpeffecten te voorkomen en de kans op kromtrekken te minimaliseren.

Cool

Moldex3D Cool optimaliseert de matrijs- en koelsysteem ontwerpen en verkort de cyclustijden, met name bij simulatie van gecompliceerde koelsysteem geometrieën. Bovendien worden ook geavanceerde snelkoelfuncties ondersteund zodat ook variotherm-verwarmingssystemen, zoals RHCM, en de bijbehorende koelprocessen nauwkeurig kunnen worden geanalyseerd en gesimuleerd. Aan de hand van dynamische matrijstemperatuurweergave is een optimaal koelingsontwerp mogelijk.

Warp

Moldex3D Warp maakt betrouwbare analyses van krimp -en vervormingseffecten, zodat al tijdens het ontwerpen productiefouten door ongewenste deformatie kunnen worden voorkomen.

MCM

Moldex3D MCM vergroot de ontwikkelingsmogelijkheden van kunststof spuitgietproducten door het toevoegen van inserts van andere materialen, vaak metalen. De uitgebreideanalysefuncties maken  het mogelijk om meerdere spuitgietstappen na elkaar te simuleren zogenaamde Multi-component spuitgietprocessen als 2K of 3K.

Designer

Moldex3D Designer stelt ontwerpers in staat om hun ontwerpen op effectieve en flexibele wijze te verifiëren en te optimaliseren.

Viewer en rapport generatie

Moldex3D Viewer is een aparte, gratis module die de resultaten van een Moldex3D-analyse visualiseert. In de viewer kunnen de resultaten volledig 3D bekeken worden. Moldex3D zelf kan ook automatisch rapportages genereren in HTML-formaat of als PowerPoint. De uitgebreide weergavemogelijkheden helpen u alle voor- en nadelen van een simulatie te evalueren, en de eventueel gevonden knelpunten kunnen makkelijk worden gedeeld met de ontwerpteams, matrijsmakers, technici, leidinggevenden, partners en klanten.

Parallel rekenen

Alle Moldex3D-modules ondersteunen snelle parallelle rekenmethodes met multi-core processoren en multi-CPU servers. Parallel rekenen werkt zowel op losse computers als op computers in een clusteropstelling.

voorspelling
OLYMPUS DIGITAL CAMERA