Persoonlijk advies? Bel (+31) 088 - 0242 322

Logistiek spoelkeuken

Logistiek spoelkeuken

Metos Grootkeukens en Spoelkeukens - Sorteerinstallaties

Zó werkt het in de spoelkeuken

Afwassen is een vorm van procestechniek en vraagt een deskundige aanpak in de professionele spoelkeuken. Het is niet alleen een kwestie van het aanschaffen van een vaatwasmachine. Verschillende factoren spelen een rol, zoals:

● Aantal serviesdelen
● Vorm serviesdelen
● Beschikbare tijd
● Aantal medewerkers
● Routing
● Afmeting spoelkeuken
● Intern transport
● Hygiëne
● Ergonomie

Optimaal resultaat spoelkeuken

Iedere investering in vaatwasapparatuur is een afweging tussen het investeringsbedrag en de jaarlijkse kosten op arbeid, water, energie, zeep- en naglansmiddel. De vaatwasspecialisten van Metos denken graag met u mee en bieden maatwerk oplossingen welke gebaseerd zijn op uw situatie. Iedere professionele spoelkeuken, klein of groot, heeft tenslotte specifieke aandachtspunten om een optimaal resultaat voor de vaatwas te kunnen behalen. Betrouwbaarheid, hygiëne en optimalisering van ergonomische aspecten leiden tot een verlaging van de exploitatiekosten in de spoelkeuken. 

Een greep uit het assortiment:

● Ergonomische hoog/laag sorteerinstallaties
● Dienbladentransportbanden
● Dienbladenwisselaars
● Hygiënische korventransportbanden
● Dienbladenliften
● Bestekmagneten
● Afvalverwerking technieken
 

Hoog / laag sorteerinstallaties

De Metos Rendisk hoog/laag sorteerinstallatie is een unieke en ergonomische oplossing voor de professionele spoelkeuken. De dienbladentransportband is boven de sorteerunit gesitueerd. Het personeel gebruikt hierdoor de zwaartekracht om de vaat in de korven te plaatsen die eronder staan. Zo ontstaat er een verantwoorde ergonomische rechte houding tijdens het sorteren van de vaat en voorkomt het systeem onaangename werkhoudingen. Automatisering en gebruikersvriendelijkheid zorgen voor een verlaging van de personeelskosten, doordat er met minder personeel kan worden gewerkt in vergelijking met de traditionele vaatwassystemen.

Metos Grootkeukens en Spoelkeukens - Sorteersystemen

De voordelen:

● Ergonomisch
● Systematisch
● Hoge capaciteit
● Efficiënt
● Flexibel
● Gebruiksvriendelijk
● Verlaging van personeelskosten
● Dienbladentransportbanden


Met de Metos Rendisk sorteersystemen kan de vaatwas op efficiënte wijze worden gesorteerd. De dienbladentransportband transporteert het dienblad vanuit het restaurant automatisch richting de spoelkeuken. Hier kan het personeel de vaatwas sorteren in de korven. Wanneer er een korf vol is, kan deze eenvoudig op de transportband worden geduwd en wordt deze getransporteerd naar de vaatwasmachine.  Het dienblad blijft op de transportband en wordt automatisch gestapeld op een dienbladenstapelaar. Hierdoor kan het wassen van de dienbladen op een geschikt tijdstip worden gedaan. 

De Metos Rendisk snarentransportbanden zijn ontworpen om dienbladen over een kortere of langere afstand van het restaurant naar de vaatwaskeuken te transporteren. De dienbladen worden bij het afzetpunt in het restaurant op de koorden geplaatst die vervolgens de dienbladen buiten het zicht van de klant naar de spoelkeuken transporteren. Zo kunnen de medewerkers in de spoelkeuken de vuile vaat direct verwerken. De Metos Rendisk dienbladentransportbanden zijn leverbaar als Economic en als advanced uitvoering. De eerste wordt aangestuurd door middel van een eenvoudige schakelkast en is beperkt uitbreidbaar met een aantal basis opties. De advanced dienbladentransportband is PLC bestuurd. Deze is uit te breiden met diverse intelligente opties zoals een adaptieve bufferregeling, variabele snelheden, buffersensoren en invoegwissels en loweratordetectie. Het transportsysteem kan gelijkvloers maar ook op een lager of hoger niveau worden gerealiseerd door middel van een Metos Rendisk liftsysteem. 
 

Dienbladenliften

Carrousellift

Metos Grootkeukens en Spoelkeukens - DienbladenliftMetos Grootkeukens en Spoelkeukens - DienbladenliftMetos Grootkeukens en Spoelkeukens - Dienbladenlift

De Metos Rendisk carrousellift bestaat uit een continu lopend flexsysteem. De dienbladen worden direct aan- en afgevoerd op de lift door middel van dienbladentransportbanden. De doorlopende band van de lift bestaat uit flexlamellen die eenvoudig te demonteren zijn voor bijvoorbeeld reiniging. De aandrijving van de gehele lift gebeurt met slechts één motor . Om te zorgen dat koppen, glazen en flesjes op het dienblad blijven staan wordt door middel van een speciaal ontwikkeld systeem het schokken tijdens het starten en stoppen van dienbladenband voorkomen. 


● Dienbladenmaat 325/375 x 460/530 mm 
● Max gewicht per dienblad 20 kg
● Capaciteit*) 1000-1200 dienbladen
● Afzethoogte 900 mm
● Bouwkundige vloersparing (lxb) minimaal 1800/1800 mm
● Motor 1 kW 230/400V
● Schakelkast roestvrij staal IP65 met PLC besturing 24V 
● Brandluik

*De werkelijke capaciteit van de lift kan afwijken, afhankelijk van de van de producten die op het dienblad worden meegevoerd.

Matjes dienbladenlift

 Metos Grootkeukens en Spoelkeukens - Matjes dienbladenliftMetos Grootkeukens en Spoelkeukens - Matjes dienbladenlift

De Metos Rendisk matjes dienbladenlift heeft een continue lopend kettingsysteem met ingebouwde dienbladen plateau’s. Deze zorgen voor een geruisarme loop en een hoge zeer capaciteit. De dienbladen worden direct aan- en afgevoerd op de lift door middel van dienbladentransportbanden. Bij dit type lift, ook wel S-lift genoemd, gaan de dienbladen aan de ene zijde de lift in en komen aan de tegenovergestelde kant de lift uit. Voor een vloeiende overname van de dienbladen in en uit de lift op en worden de dienbladendragers in horizontale richting afgewikkeld. De matjes dienbladenlift is zeer compact in te bouwen.

● Dienbladenmaat 325/375 x 460/530 mm.
● Max gewicht per dienblad 30 kg. 
● Capaciteit 800-1000 dienbladen
● Afzethoogte 900 mm
● Bouwkundige vloersparing (lxb) minimaal 1200/1200 mm 
● Motor 1 kW 230/400V
● Schakelkast roestvrij staal IP65 met PLC besturing 
● Automatisch dienbladen invoerunit, lang 750-1000 mm
● Diagnose tekstdisplay
● Brandluik

Meer informatie

Alle Metos Rendisk sorteerinstallaties en dienbladenliften worden op maat gemaakt en op uw specifieke wensen samengesteld met de talrijke beschikbare praktische mogelijkheden. Zo heeft iedere Metos klant een spoelkeuken die optimaal functioneert! Benieuwd hoe u uw spoelkeuken en de bijbehorende logistieke vaatwasprocessen kunt optimaliseren? Klik dan op onderstaande button voor een vrijblijvend advies van onze vaatwasspecialisten: 

Metos Grootkeukens en Spoelkeukens - informatie aanvraag sorteerinstallaties